025-32918746 ورود
تعرفه هاقالب هاامکانات

موتور های جستجو چگونه کار می کنند ؟

»موتور های جستجو چگونه کار می کنند ؟
موتور های جستجو چگونه کار می کنند ؟

موتور جستجو چیست ؟

موتور های جستجوگر ماشین ها یا ابزار های پاسخگویی هستند. وظیفه آن ها کشف، درک و سازماندهی محتواهای موجود در اینترنت است. موتور های جستجو طی فرآیندهایی خاص و با بررسی فاکتور های بسیاری ارزیابی می کنند که کدام یک از محتواهای موجود در اینترنت، بهترین پاسخ ها را برای پرسش های کاربران دارند. موتور های جستجوگر می خواهند بهترین نتیجه ها را برای ارائه اطلاعات موردنظر به کاربران اینترنت ارائه دهند.

 

کاربران اینترنت که گستره ای جهانی دارند، سوالات خود را از موتورهای جستجوگر می پرسند تا موتور های جستجو آن ها را به سایت ها و صفحاتی که به آن نیاز دارند برسانند. ناگفته پیداست که موتور های جستجو از اهمیت زیادی برخوردار هستند. انسان ها در سراسر جهان برای رسیدن به جواب سوالات خود از آن ها استفاده می کنند و برای بدست آوردن هرگونه اطلاعاتی از این طریق اقدام می کنند.

 

تاکنون موتور های جستجوگر زیادی ساخته شده اند اما هیچ یک از آن ها به اندازه گوگل محبوبیت ندارند. 90 درصد جستجوهایی که در اینترنت صورت می گیرد از طریق گوگل انجام می شود. بعد از گوگل ، bing و yahoo مورد استفاده بیشتری بوده اند اما گوگل بزرگترین سهم را در این بازار دارد.

موتورهای جستجو چگونه کار می کنند ؟

موتور های جستجو همه چیز را با کشف کردن و فهرست بندی مطالب موجود در اینترنت (صفحات وب، PDF، تصاویر، فیلم ها، و غیره) از طریق یک فرآیند شناخته شده به عنوان "خزیدن و نمایه سازی (crawling and  index ing)" انجام می دهند.

 

عملکرد موتور های جستجو برای ایندکس سایت

 

اما این اصطلاحات که شما نیز حتما بارها شنیده اید و خوانده اید به چه معناست؟

موتور های جستجو سه عمل اصلی انجام می دهند :

 

  • خزیدن (Crawl) : ربات های خزنده ی موتور های جستجوگر به هر آدرس url که پیدا کنند سر می زنند و کدها و محتواها را مشاهده می کنند و براساس برنامه هایی که به آن ها داده می شود، به بررسی می پردازند. خزنده ها هر آدرسی که ببینند و در دسترسشان باشد دنبال می کنند و به همین صورت در سراسر اینترنت برای یافتن محتوای جدید و به روز شده، گردش می کنند. خرنده ها ، پیوندها و لینک های داخلی و خارجی که روی وب سایت قرار دارد را نیز پیگیری می کنند.

 

  • ایندکس کردن، فهرست کردن یا نمایه کردن ( index ) : ذخیره و سازماندهی محتوایی که در طول خزیدن ربات های خزنده کسب شده است را ایندکس کردن می گویند. زمانی که یک صفحه ایندکس شده باشد، در حال اجرا است و به عنوان یک نتیجه در صفحات نتایج موتورهای جستجوگر نمایش داده می شود.

 

  • رتبه (Rank) : رتبه بندی صفحات، برای کلمات و عبارات جستجو شده توسط افراد، یکی از سه عمل مهمی است که موتور های جستجو انجام می دهند تا بهترین پاسخ ها را برای جستجوگران رتبه بندی کرده و به ترتیب نمایش دهند.

رتبه بندی صفحات توسط موتورهای جستجوگر است که موجب رقابت های وسیعی میان سایت ها و کسب وکارها شده است. همه مدیران وب سایت می خواهند در صفحه اول نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرند. نکته جالب توجه هم اینجاست که رتبه بندی صفحات در نتایج موتور های جستجوگر در طول زمان ثابت نمی ماند و همیشه در حال تغییر و جابه جایی است. موتور های جستجو همواره در پی بررسی و یافتن بهترین محتواها و پاسخ ها برای پرسش های کاربران هستند.

 

آیا وب سایت شما توسط خزنده های گوگل شناسایی شده است؟

پیش شرط لازم برای نمایش داده شدن صفحات سایت در صفحات نتایج گوگل این است که صفحات سایت شما توسط خزنده های گوگل شناسایی و دیده شود و سپس ایندکس گردد. اگر می خواهید بدانید چه تعداد و کدام یک از صفحات سایتتان توسط خزنده های گوگل شناسایی و ایندکس شده است، می توانید از راهکار زیر استفاده کنید.

 

سایت گوگل را باز کنید و در جعبه یا نوار جستجو تایپ کنید : site:yourdomain

 

مثلا ما وب سایت خود گوگل را جستجو کردیم. به این صورت

بررسی ایندکس سایت در گوگل

 

نتیجه ای که می بینید، لیستی از صفحات سایت شما است که توسط خزنده ها شناسایی و ایندکس شده است. در این صورت است که می توانید تشخیص دهید که آدرس سایت شما برای گوگل قابل دسترسی و شناسایی هست یا خیر.

البته این نتیجه خیلی دقیق نیست اما به شما کمک خواهد کرد تا تشخیص دهید گوگل کدام یک از صفحات سایت شما را مشاهده و ایندکس کرده است. همچنین چگونگی و نحوه نمایش صفحات سایتتان را در نتایج گوگل خواهید دید و می توانید کیفیت عنوان مطالب و دیسکریپشن هایتان را به صورت یک جا بررسی نمایید.

 

نکته : اگر به تازگی دامنه تان را خریداری نموده و پارک کرده اید، احتمالا صفحات سایتتان را در این جستجو مشاهده نمی کنید. زیرا خزنده های گوگل هنوز آدرس شما را شناسایی نکرده اند. برای اینکه بتوانید هر چه سریع تر توسط خزنده ها شناسایی شوید، محتواگذاری سایتتان را آغاز کنید و آدرس سایتتان را طبق آموزش "معرفی سایت به موتور جستجوی گوگل" به ابزار سرچ کنسول معرفی کنید. داشتن بک لینک از یک سایت و همچنین بازدید های واقعی از سوی کاربران متفاوت می تواند روند ایندکس شدن را تسریع کند.

آموزش استفاده از ابزار سرچ کنسول یا گوگل وب مستر تولز را مطالعه نمایید.

 

نقشه سایت هم اهمیت زیادی در روند ایندکس شدن صفحات سایت دارد که اگر سایتتان توسط سایت ساز یوتاب طراحی شده باشد، از ابتدا به صورت اتوماتیک با آدرس دامنه تان نقشه سایت شما ایجاد می شود. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با نقشه سایت، مقاله "نقشه سایت چیست و تاثیر آن بر سئو" را مطالعه کنید.

 

نکته حائز اهمیت دیگر برای دسترسی خزنده ها به سایت این است که سایتتان را به گونه ای محتواگذاری کنید که برای خزنده ها نیز دسترسی سریع و آسان ایجاد شود تا بتوانند به راحتی در سایت شما گردش کنند و هدایت شوند. همانطور که در بالا گفتیم، خزنده ها آدرس ها را دنبال می کنند. استفاده از لینک های داخلی در جای مناسب، ایجاد منوها و دسته بندی ها به شیوه درست از جمله راهکارهای مهم در این زمینه است. سعی کنید مسیر لینک سازی داخلی بر مهم ترین صفحات سایتتان متمرکز باشد تا خزنده ها از موضوع اصلی فعالیت سایتتان گمراه نشوند. لینک ها و عبارات کلیدی که در صفحه اصلی سایت استفاده می کنید، از اهمیت ویژه ای برای هدایت خزنده ها برخوردار است.

چگونه در موتورهای جستجو رتبه خوبی بگیریم

خزنده های گوگل نیز یکی از بازدیدکنندگان سایت شما هستند پس در آماده سازی سایتتان باید آن ها را نیز درنظر بگیرید.

    • با وجود پیشرفت های چشم گیر خزنده ها، اما هنوز آن قدر باهوش نیستند که بتوانند متن هایی که در تصاویر و ویدئوها هست دقیقا بخوانند و تشخیص دهند. پس نوشته های موجود در داخل تصاویر یا فیلمتان را نیز به عنوان متن بر روی سایتتان قرار دهید تا برای خزنده ها قابل تشخیص باشد.

     

    • محتواگذاری صحیح و باکیفیت و استفاده درست از کلمات کلیدی مناسب، برای خزنده ها اهمیت زیادی دارد. این روزها خزنده های گوگل قادر هستند تا مترادف و هم معنی های کلمات کلیدی را در محتوا تشخیص دهند. استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی خاص در متن، باعث می شود خزنده ها محتوایتان را به عنوان اسپم یا تبلیغات شناسایی کنند. همچنین محتوای کپی و تکراری نیز برای خزنده ها همین معنا را دارد. برای آشنایی با کلمات کلیدی مناسب و نحوه استفاده از آن ها "کلمات کلیدی مناسب چیست" و "10 فرمان سئو" را بخوانید.

     

    • از اهمیت لینک سازی داخلی غافل نشوید. لینک سازی داخلی را به جا و مناسب و با تاکید بر صفحات مهم سایتتان انجام دهید. لینک های خارجی معتبر هم برای شناخته شدن سایت شما توسط خزنده های گوگل بسیار اهمیت دارد. همان طور که گفته شد، خزنده ها از طریق آدرس ها در اینترنت گردش می کنند. پس هر چه قدر بک لینک از سایت های پربازدید داشته باشید، احتمال و شانس بازدیدهای شما هم بیشتر می شود. نحوه صحیح لینک سازی داخلی را در مقاله " لینک سازی داخلی چیست " مطالعه نمایید.

     

    • خزنده ها نمی توانند در سایت ها عضویت ایجاد کنند یا لاگین شوند. طبیعتا مطالبی که برای اعضای سایت و در صفحات کاربران قرار می دهید توسط خزنده ها شناسایی نشده و ایندکس نمی شوند. پس در نتیجه مطالب و محتواهای عمومی که برایتان اهمیت دارد و می خواهید توسط خزنده ها مشاهده شود، در صفحات کاربران قرار ندهید.

     

    رتبه بندی سایت ها در موتورهای جستجو به چه صورت انجام می شود ؟

    موتور جستجوی گوگل براساس برنامه ها ، فرآیندها یا الگوریتم هایی که دارد، سایت ها را بررسی می کند و آن ها را برای کلمات و عبارات متفاوت جستجو شده توسط افراد، رتبه بندی می کند. طبیعتا هر سایتی که جایگاه بالاتری در صفحات نتایج گوگل داشته باشد، شانس بیشتری برای دیده شدن نیز دارد.

     

    الگوریتم های گوگل طی سال ها، تغییرات زیادی را تجربه کرده اند تا نتایج بهتر و هوشمندانه تری را برای جستجوگران رقم بزنند. یک سری از این تغییرات در الگوریتم، اصلی هستند و برای مقابله با یک مساله خاص و ایجاد رویکردی جدید در جهت بهبود کیفیت نتایج جستجوها، به وجود می آیند. مثلا الگوریتم پنگوئن که برای مبارزه با لینک های اسپم وارد برنامه های ارزیابی گوگل شد یا الگوریتم کبوتر که برای ایجاد رویکرد محلی و منطقه محور برای نمایش نتایج جستجوها در گوگل به وجود آمد.

     

    گوگل مرتبا به روز رسانی های کیفیتی انجام می دهد. خزنده ها نیز همواره درحال گردش در صفحات و سایت ها هستند. هر عبارت یا کلمه جستجو شده، نتیجه و رتبه بندی های متفاوتی را نشان می دهد. مثلا اگر جداگانه طراحی سایتو طراحی سایت چیست را در گوگل سرچ کنید، دو لیست نتیجه و رتبه بندی متفاوت را مشاهده کنید. با اینکه در زمینه مشخص و مشابهی جستجو کرده اید اما گوگل به دنبال دقیق ترین پاسخ ها در مطابقت با آن چه شما جستجو کرده اید می گردد. در واقع گوگل در حال حاضر کلمات کلیدی که شما از آن ها در عنوان مطلب، دیسکریپشن، محتوا و دیگر موارد استفاده کرده اید توجه می کند.

    مطابقت محتوای مطلب شما با آن چه در عنوان و دیسکریپشن ذکر کرده اید، برای گوگل بسیار اهمیت دارد. نکته مورد توجه این است که برای یک سری از کلمات کلیدی رقابت بسیار زیادی وجود دارد. اما نوعی از کلمات کلیدی هستند که توصیه می شود سایت های نوپا از آن ها استفاده بیشتری داشته باشند تا شانس بیشتری برای بالا آمدن در رتبه بندی گوگل در رابطه با آن کلمه کلیدی به دست آورند.

     

     

    برای آشنایی با انواع کلمات کلیدی و نحوه کاربرد آن ها مطالعه کنید ...

     

     

    با این اوصاف، هیچ گاه جایگاه سایت ها در نتایج گوگل ثابت نمی ماند. جدای از اینکه هر کلمه یا عبارت کلیدی خاص، نتایج و رتبه بندی های متفاوتی را به همراه دارد، دائما جایگاه سایت ها تغییر می کند و ارزیابی گوگل نسبت به سایت ها به روزرسانی می شود.

     

    به طور کلی باید توجه داشته باشید که گوگل شما را چگونه می بیند و چگونه ارزیابی می کند. در این صورت است که می توانید به مرور نتایج خوبی به دست آورید. رعایت اصول سئو شما را در این مسیر یاری می کند البته طبیعتا با تغییرات و به روز رسانی های الگوریتم های گوگل، اصول سئو نیز در طول زمان دستخوش تغییرات می شوند. همان گونه که تا کنون این طور بوده است.

     

    در سال های قبل استفاده زیاد و بیش از حد از کلمات کلیدی خاص و تکراری در همه قسمت های سایت، امری مفید و ضروری بود اما امروزه اگر بیش از حد از کلمه کلیدی خاص مانند فیلم ایرانی در سایت خود استفاده کنید و کاربر را با آن کلمه کلیدی بمباران و گیج کنید، از طرف گوگل به عنوان اسپم شناسایی می شوید و تاثیر منفی بر روی سئو و رتبه سایتتان در نتایج گذاشته اید. یا اینکه در گذشته صرفا تعداد بالای بک لینک یک امتیاز مثبت سئو بود اما اکنون با الگوریتم های جدید گوگل، تعداد بالای بک لینک های نامعتبر، تاثیر منفی بر سئو و رتبه سایت دارد. حالا دیگر تعداد بک لینک اهمیت ندارد. اعتبار بک لینک ها و اینکه چه قدر واقعی هستند، اهمیت دارد.

     

    همه تلاش ها و تغییرات گوگل در طول زمان، برای یافتن محتواهای مفیدتر و مناسب تر برای جستجوکنندگان است. پس مهم است که برای ایجاد محتوای باکیفیت و غیر تکراری برای سایت خود بکوشید و به گونه ای سایتتان را طراحی کنید که موضوع فعالیتتان برای خزنده های گوگل قابل شناسایی باشد. همچنین اصول سئوی داخلی و خارجی را رعایت کنید تا رتبه و رنک خوبی در نتایج جستجوی گوگل به دست آورید و گوگل شما را به عنوان یک سایت فعال و معتبر شناسایی کند.

    در این مقاله ازبلاگ سایت ساز یوتاب وب سعی کردیم شما را با روند کار موتور های جستجوگر آشنا کنیم. امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید.

    طراحی سایت فروشگاهی شروع کنید
    طراحی سایت شرکتی شروع کنید
    طراحی سایت خبری شروع کنید
    طراحی سایت شخصی شروع کنید
    طراحی سایت املاکی شروع کنید
    دیدگاه کاربران | 0 دیدگاه
    *نام و نام خانوادگی
    * پست الکترونیک
    * متن پیام

    *نام و نام خانوادگی
    * پست الکترونیک
    * متن پیام

    menusearch