گوگل وب مستر تولز یا همان سرچ کنسول چیست؟
گوگل وب مستر تولز چه کاربردی هایی دارد؟
چطور از این ابزار استفاده کنیم؟
در ادامه با ابزار گوگل وب مستر تولز و نحوه کار کردن با آن آشنا می شوید ...
گوگل وب مستر تولز یا سرچ کنسول چیست؟
سرچ کنسول (search console) یا گوگل وب مستر تولز (google web master tools) یکی از سرویس های ویژه شرکت گوگل برای راهنمایی مدیران سایت و افزایش کیفیت سایت ها است . شرکت گوگل در سال 2015 نام کنسول سرچ را جایگزین گوگل وب مستر کرد.
ساده ترین امکانی که کنسول سرچ برای مدیران سایت فراهم می کند ، این است که به شما اطمینان می دهد سایت شما در موتور جستجوی گوگل قرار گرفته است. این ابزار روند شناسایی سایت های نوپا توسط موتور جستجوی گوگل به طرز قابل توجهی تسریع می کند. اما این ابزار امکانات ویژه ی دیگری نیز دارد که گزارش هایی به روز از وضعیت نمایش سایت در موتور جستجو در اختیارمان می گذارد.
برای مشاهده وضعیت سایت خود و درج آن در گوگل وب مستر تولز ابتدا باید وارد اکانت جیمیل خود شوید و وارد آدرس www.google.com/webmasters/tools شوید.
آموزش مراحل درج سایت در سرچ کنسول را در سایت ساز یوتاب مطالعه کنید. پس از درج سایت از دسترسی ربات گوگل به محتوای سایت خود اطمینان حاصل می کنیم و یا اگر سایت جدیدی داشته باشیم ، با این کار روند شناسایی سایت توسط گوگل را تسریع می کنیم.
ابزار کنسول سرچ چه گزارشات و اطلاعات ویژه ای را در اختیار مدیران سایت قرار می دهد؟
پس از طی مراحل درج سایت خود در گوگل وب مستر و تایید نهایی ، به مدیریت اکانت خود در این سایت دسترسی پیدا می کنید. در مدیریت اکانت خود تب ها یا بخش هایی را مشاهده می کنید که هر کدام کاربرد ویژه ی خود را برای نمایش وضعیت سایت شما دارند که در ذیل به شرح این قسمت ها می پردازیم :
- ابتدا تب داشبورد را مشاهده می کنید. در این قسمت اطلاعات مختصری از وضعیت کنونی سایت شما نمایش داده می شود.
- منوی massage : در این قسمت پیام هایی که از طرف کنسول سرچ برای شما ارسال می گردد ، نمایش داده می شود.
- منوی Search Appearance : دارای پنج گزینه می باشد : این منو مربوط به چگونگی نمایش مطالب سایت شما در نتایج موتور جستجوگر گوگل است
1. structured data : در این قسمت اگر داده های ساختار یافته (کدهای Rich snippets) برای صفحات خود نوشته باشید نمایش داده می شود و اگر اشکالاتی در این کد ها وجود داشته باشد در این قسمت می توانید مشاهده کنید.
داده های ساختار یافته (کدهای Rich snippets) نوعی از کد های HTML و سرویسی از شرکت گوگل هستند که باعث متفاوت ظاهر شدن مطالب وب سایت در نتایج جستجوی گوگل می شوند. این کدها اطلاعاتی اضافه تر از لینک صفحه دیسکریپشن و عنوان که در هر جستجو به نمایش در می آیند نشان می دهد. مثلا اطلاعات نویسنده ، رتبه بندی و ستاره دار کردن ، نمایش عکس یا ویدئو و ...
2. Rich cards :اگر از rich cards در کد های صفحات سایت خود استفاده کرده باشید ، در این قسمت می توانید مشاهده کرده و اگر اشکالی در این کدها وجود داشته باشد نمایش داده می شود.
rich cards فرمتی جدید برای چگونگی و نحوه نمایش مطالب در نتایج جستجوی گوگل با تمرکز بر استفاده و نمایش بهتر برای کاربران موبایلی است و عملی مشابه rich snippets دارد. rich cards از نشانه گذاری ساختاری schema.org استفاده می کند تا محتوا را در فرمت بصری جذاب تری برای کاربران موبایلی نمایش دهد.
3. Data Highlighter : در این قسمت می توانید داده های ساختاریافته ای مانند (rich snippets و rich cards) که در دو بخش فوق به آن ها اشاره شد را با کمک وب مستر تولز برای سایت خود بنویسید.
4. HTML Improvements : در این قسمت می توانید گزارشی از کپی ها و تشابهات تگ ها ، متاتگ ها ، تگ عنوان ها ، دیسکریپشن ها و ... که در صفحات وب سایتتان وجود دارد مشاهده کنید. یعنی اگر دیسکریپشن هایی تکراری برای چند مطلب متفاوت خود داشته باشید ، توسط وب مستر تولز به شما گزارش داده می شود. همچنین تگ های بسیار طولانی یا بسیار کوتاه نیز در این قسمت نمایش داده می شود.
5. Accelerated mobile : این قسمت مربوط به کدهایی برای سازگاری صفحات سایت با موبایل است که موجب افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب می شود.
بخش دوم مقاله گوگل وب مستر تولز را مطالعه نمایید ...