ممکن است این سوال شما هم باشد که چرا وب سایت من بالا نمی آید و در صفحات نتایج موتور جستجو رتبه بندی نشده است. دلایل و فاکتور های زیادی وجود دارد اما در ذیل به سه مورد اصلی اشاره می کنیم :
اعتبار وب سایت و دامنه یا رتبه پیج (page rank) در رتبه بندی نتایج در موتور جستجو بسیار اهمیت دارد. ممکن است سایت شما به اندازه وب سایت های دیگر در آن موضوع و زمینه معتبر نباشد. پس به عنوان مثال اگر شما یک وب سایت فروشگاهی باشید و کالایی با عنوان کیف اداری در سایت قرار می دهید، احتمال اینکه اشخاص با جستجوی کیف اداری به وب سایت شما برسند بسیار کم است. چون فروشگاه های اینترنتی معتبر تر با دامنه قدیمی تر و فعال تر از وب سایت شما هستند که کالای مشابه کالایی که شما قرار داده اید دارند و از عنوان کیف اداری هم استفاده کرده اند. پس شما نمی توانید انتظار داشته باشید با وجود آن وب سایت ها، گوگل سایت شما را برای رتبه بندی در الویت قرار دهد یا در صفحات بالا بیاورد.
هر چه قدر رقابت در کلمه کلیدی مد نظر شما کمتر باشد، بالا آمدن در صفحات نتایج گوگل امکان پذیر تر است. هر چه قدر پیج های رقیب شما در آن موضوع معتبرتر باشند، کار شما سخت تر خواهد بود. در این زمینه استفاده از کلمات کلیدی دم بلند به شما کمک خواهد کرد.
ابتدا پاسخ دهید چه کلمه یا عبارت کلیدی هست که انتظار دارید با آن در صفحات نتایج گوگل بالا بیایید؟ سپس به این فکر کنید که انتظار دارید با سرچ آن کلمه کلیدی کدام یک از صفحات وب سایت شما رتبه بندی شود و در نتایج موتور جستجو بیاید؟ این سوال بسیار مهمی است چون بدون اینکه صفحه ای مخصوص آن کلمه کلیدی که برایتان اهمیت دارد داشته باشید ، انتظار دارید گوگل شما را برای آن کلمه رتبه بندی کند!!
به یاد داشته باشید که گوگل وب سایت ها را رتبه بندی نمی کند بلکه صفحات وب را رتبه بندی می کند. اگر می خواهید با کلمه کلیدی در رتبه بندی نتایج گوگل قرار بگیرید باید صفحه ای مخصوص به آن کلمه کلیدی بسازید. هدف این است که برای موضوع مدنظرتان ، بهترین صفحه را در اینترنت بسازید. گوگل طبق الگوریتم هایش بهترین صفحه ها را انتخاب کرده و رتبه بندی می کند.
نکات زیادی هست که می تواند در کیفیت صفحه شما تاثیرگذار باشد. مطلب غیر تکراری و با کیفیت که خودتان تولید کرده باشید ، استفاده از تصویر و ویدئو ، استفاده از نقل قول متخصصین ، نمودار ها و نتایج تحقیقات علمی و هر چیزی که آن صفحه را باتوجه به موضوع کاربردی تر نماید.
نکته مهم : دو یا چند صفحه جداگانه برای یک موضوع مشترک نسازید. بلکه برای یک موضوع و کلمه کلیدی مهمی که مدنظر شما است، یک صفحه عالی و ارزشمند برای کاربران و خزنده های گوگل بسازید. بهتر است که با یک صفحه از سایتتان در صفحه اول نتایج جستجو بالا بیایید تا اینکه با دو صفحه از سایتتان در صفحه دوم نتایج جستجو باشید!
آیا فکر می کنید یک صفحه عالی در رابطه با موضوع دارید و سایتتان هم به اندازه کافی و در مقایسه با رقبایتان معتبر هست اما باز هم در نتایج رتبه بندی نمی شوید یا رتبه خوبی ندارید؟ این احتمال مهم وجود دارد که از کلمه یا عبارت کلیدی تان در صفحه در جای درستی استفاده نکرده اید.
سعی کنید از نگاه گوگل صفحه مورد نظرتان را ببینید. از خودتان بپرسید : چرا این صفحه باید برای آن عبارت رتبه بندی شود؟ آیا آن عبارت یا کلمه کلیدی در صفحه ظاهر می شود؟ کجا و چند بار؟
یک کلمه یا عبارت کلیدی سرچ کنید و یکی از سایت هایی که رتبه بالا دارند را باز کنید و در آن صفحه که باز شده ctrl + F بزنید و عبارت یا کلمه ای که جستجو کردید را سرچ نمایید. احتمالا خواهید دید که این عبارت چند بار در آن صفحه استفاده شده است. (البته نه بیش از حد و تبلیغاتی، در جای درست)
در مقاله قبلی بلاگ یوتاب ، نکات مهم در سئو سایت را ذکر کردیم. برای اطلاع از اینکه کلمات کلیدی را در چه بخش هایی باید استفاده کنید ، بخش سئو داخلی این مقاله را مطالعه نمایید. دو نکته مهم وجود دارد : یک اینکه حتما عبارت یا کلمه مورد نظرتان را در عنوان مطلب بنویسید و دو اینکه آن عبارت یا کلمه کلیدی را در چند جای مختلف در مطلب استفاده نمایید.
توجه کنید : هیچ گاه صفحه را پر از کلمه کلیدی نکنید و بیش از حد از آن استفاده ننمایید. زیرا گوگل با این کار شما را اسپم یا هرزنامه تشخیص می دهد و این به رتبه بندی صفحه شما ضربه می زند. همچنین برای مخاطبان وب سایتتان هم خوشایند نیست.
عوامل بسیار زیادی وجود دارد که می تواند باعث شود صفحه شما در نتایج بالا نیاید اما سه عامل فوق ، جزو اصلی ترین فاکتور ها در رتبه بندی صفحات هستند. برخی از عوامل دیگر را می توان به موارد زیر اشاره کرد :
به تلاشتان ادامه دهید. مطالب بیشتر و با کیفیت تری مرتبط با موضوع کارتان قرار دهید. ایجاد ریپورتاژ آگهی و پست های مهمان در سایت های مرتبط با موضوع کارتان نیز می تواند موجب بهبود اعتبار سایت شما شود. لینک های داخلی بهتری ایجاد کنید. برای کلمات کلیدی بلند (عبارات کلیدی) مرتبط با موضوع کارتان بیشتر تحقیق و جستجو کنید. همچنین معرفی سایت به گوگل می تواند این روند را سریع تر نماید (اگر تا کنون این کار را انجام نداده اید). رسیدن به کیفیت مطلوب زمان بر هست اما این تلاش ارزشش را دارد و نتیجه اش را خواهید دید.
✖ *نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام
|